top of page

Kurs med Kristinn Bjarni Þorvaldsson

Vi var så heldige å få gripe tak i dyktige Kristinn, for et kurs rettet mot konkurranse og for dømming av C-stevne samme helgen.

Kristinn har akkurat flyttet fra Island til Gjøvik, er en meritert rytter, og en ettertraktet dommer. Han har dømt flere store internasjonale stevner, blant annet nordisk, Landsmòt og VM, og er i Norge en av kun tre internasjonale FEIF-dommere (høyeste dommerutdanning).

Fredag kveld 11.mars møtte 15 spente kursdeltagere opp for å høre Kristinn fortelle om konkurranseridning og dømming på låven hos Tore Haugen. Kristinn delte sin kunnskap og sine erfaringer rundt den nye guidelines som tredde i kraft fra 2015. Han fortalte hvilken hensikt den nye guidelines har i forhold til den gamle, og at mye av fokuset i dømmingen er forflyttet over til rytter og samspillet med hesten. Så gjenstod det bare å prøve, og se dette i praksis.

Lørdag møttes vi i strålende sol for en dag på ovalbanen. 8 av deltagerne stilte med hest, og fikk god hjelp av Kristinn. Deltagerne som ikke red var samlet på midten av banen, for å ta del i dømmingen og undervisningen. Det lyser noen lyspærer når man ser hvor små detaljer det er som utgjør avgjørende endringer. I pausen ble det grillet pølser, og humøret var på topp hos både deltagere og instruktør. Tusen takk for et lærerikt kurs!

Tekst og bilder: Karen Gilberg [if !supportLineBreakNewLine] [endif]

Utvalgt innlegg
Kom tilbake om en liten stund
Når innlegg er publisert, vil du se dem her.
Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page