top of page

Istølt 2016

Med overkant av 50 påmeldte, og ca 90 startende ble den årlige istølten på Hjerkinndammen avholdt 5. - 6. mars 2016. 7 ryttere, et par dommere og en solid heiagjeng stilte opp fra Gloi på årets istølt.

Istølt er et av Hlynur Islandshestforenings årlige arrangementer, og har blitt arrangert siden 2010. Det er Norges eneste konkurranse på utendørs is, og samler ryttere fra et bredt geografisk område, og et bredt nivå; fra verdenseliten til turryttere og unge, svært dyktige barn.

I tillegg til ryttere fra Gloi, stilte ivrige ryttere fra Hlynur, Vestnes og Sleipnir, til og med ryttere fra Lier stilte opp for å vise seg frem på isen. Det var klasser som passet for alle; firgang V1, tølt T1, femgang F1, speedpass P2, lettklasse firgang V5 og lettklasse tølt T7. Lørdag var det uttaginger, og søndag var det klart for finaler. Glois ryttere presterte godt, og viste frem hestene sine veldig fint.

Istølt avholdes i helt fantastiske omgivelser, ja, kanskje Norges vakreste. Snøhetta fjellområdet glitret i sola, og publikum kunne nyte flotte hester i ren påskestemning. Været viste seg på sitt fineste aboslutt hele helgen, med strålene sol, blå himmel, et par blå grader og fritt for vind. Istølt arrangeres i tett samarbeid med Hjerkinn fjellstue, som stiller med kost og losji for mange av hestene, publikum og ryttere. Lørdag kveld var det i tradisjons tro duket til felles middag, og en sosial aften stod for tur. Tusen takk til Hlynur, og ikke minst Hjerkinn Fjellstue for ei veldig fin helg.

Gratulerer til alle Gloi-deltagerne med flotte prestasjoner på isen. Det var mange flotte hester og ryttere!

Pernille Pettersen og Atgeir fra Margretarhofi som også ble tildelt istøltens feather prize - en prestisjefylt premie som dommeren velger til rytteren som viser god ridning , horsemanship og holding!

Marie Mellingsæter og Hrimnir fra Kjarri

Karen Gilberg og Lopi fra Plassen

Karen Gilberg og Draumur fra Plassen

Ingrid Skjervold og Hallmar fra Skorgen

Inga Zahl og Sindri fra Værås

Ida Sofie Kvande og Virfill fra Torfastödum

Ida Sofie Kvande og Brimar fra Margretarhofi

Gisli Steinthorsson og Glaður fra Árgerði

Gisli Steinthorsson og Glaður fra Árgerði

Takk for oss!, og håper vi ser enda flere på Istølt 2017!

Tekst: Karen Gilberg Bilder: Inga Zahl, Heidi Vik Småland og Maja Skarpsno

Utvalgt innlegg
Kom tilbake om en liten stund
Når innlegg er publisert, vil du se dem her.
Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page