top of page

TETT PÅ: Gry Tveten Aune

Navn: Gry Tveten Aune

Alder: 41

Bosted: Steinkjer

Yrke/utdanning: Jeg er utdannet biolog og jobber hos Fylkesmannen i Nord-Trøndelag.

Når begynte du å ri? Jeg begynte på ridekurs på gamle Bruråk i Bratsberg (Trondheim) da jeg var 12 år. Jeg rei rundt på store hester til jeg ble voksen og forsto at islandshest er mye mer gøy.

Hvilken hest har gjort størst inntrykk på deg? Det er mange flotte hester jeg har sett i konkurranser på Island som har brent seg fast i hukommelsen. For eksempel Konsert fra Hofi og Skima fra Kvistum.

Beste opplevelse/minne med hest? De best minnene jeg har med hest har jeg fra turer i skog og fjell med egne hester. Det morsomste jeg vet er å lete fram og prøve nye løyper for å teste ut om vi kommer fram. Jeg har også mange gode minner fra daglige turer rundt huset med flotte solnedganger eller fullmåne og snøkledd skog.

Hvilken hest ville du prøvd å ridd en tur på, hvis du hadde fritt valg? Det tror jeg må være Kjarval fra Blöndosi. Den ser så utrolig myk og lettridd ut. Men det er sikker mye trening som ligger bak som får det til å se så lett ut.

Har du noen forbilder, eventuelt hvem og hvorfor? Jeg har nok ikke noen spesielle forbilder i hesteverdenen, men det er mange dyktige ryttere som vi kan være mye av. Jeg har stor respekt for de som er flink til å hjelpe andre like mye som de satser selv. Ida Maria Skilbrigt er en slik person (selv om jeg tror hun har en liten hestepause for tiden).

Hvem vil du sende stafettpinnen videre til? Ingrid Rein, for hun er et dyktig hestemenneske og veldig fink til å bruke hestene sine allsidig.

Utvalgt innlegg
Kom tilbake om en liten stund
Når innlegg er publisert, vil du se dem her.
Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page