top of page

Glòirytter Johanne Ness Gjerstad

15. mars 2018 ble listen over årets rekrutt og elitelagsryttere postet på Norsk Islandshestforenings hjemmeside. På denne lista glitrer navnet til Glòi-rytter Johanne Ness Gjerstad! Vi ønsker selvfølgelig å bli litt bedre kjent med henne:)

Johanne Ness Gjerstad er 16 år og bor i Stjørdal. Hun har hesten Kappi fra Rørvik på 18 år, som hun har ridd i 4 år. Johanne har ridd hele livet. Hun har vært så heldig å ha en søster som har holdt på med hest, så hun har stort sett vært i stallen, blitt med på kurs, stevner osv siden hun var 1 år gammel.

"Det som gjør denne sporten så morsom synes jeg er miljøet, vi støtter hverandre og har det gøy sammen. Det at islandshesten er en så fantastisk hest, alle kan ri dem og passer veldig godt for alle i forskjellige nivå, men det som er så viktig å huske på er at kjemien mellom hest og rytter er veldig viktig, Er ikke kjemien der går det rett og slett ikke. Og så er det kjempeviktig å ha det gøy, reis deg opp etter tap og vær stolt over det du har fått til, ikke ta ting for alvorlig, vi rir jo først og fremst fordi det er morsomt, det alvorlige kan komme senere! Og støtt hverandre i alle situasjoner, det er mitt råd til barn og unge ryttere i denne sporten!"

-Johanne-

Hva er det du liker aller best med hest?

Det jeg liker aller best med hest er nok den kontakten man får med hesten. Kjemien mellom hest og rytter, og det er fantastisk å holde på med dyr. Hvis man har en dårlig dag er hesten der for deg og lytter til alle problemene dine, de forstår deg på en helt annen måte enn det andre gjør.

Hvorfor valgte du islandshest?

Jeg valgte islandshest mest fordi søsteren min startet med det. Men grunnen til at jeg ville fortsette med islandshest er at de er så lojale, de er så rolige og allsidige. Og de så utrolig tøffe! De fleste islandshestene kan være kjempefin på banen i tillegg til å være en fantastisk turhest! Slik er Kappi en flott hest, han har gått flere år i fjellet, men også flere år på banen.

Hva er favoritt grenen din, og hvorfor?

Favorittgrenen min er V1 fordi den følelsen når hesten er i galopp og får masse energi videre i hurtigtølten er fantastisk!

Hva tenker du om å blitt med på rekruttlaget? Og hva innebærer det?

Jeg synes det er veldig morsomt å blitt tatt ut til rekruttlaget, det er en kjempefin sjanse for meg til å lære mye nytt. Jeg er veldig takknemlig for å blitt tatt ut. Vi som er tatt ut får ekstra oppfølging med samlinger, treninger osv sammen. Det å få bli med på rekruttlaget gir meg en fin sjanse til å bli bedre kjent med nye mennesker i islandhestmiljøet!

Hvilke mål har du for denne sesongen?

Målet vårt for denne sesongen er først og fremst å slå våre egne rekorder, etter at Kappi har vært syk. Men det hadde jo også vært veldig gøy å blitt tatt ut på laget til nordisk.

Hva er dine fremtidige mål?

Mine fremtidlige mål er å komme langt med den nye hesten min Hàtign fra Garði, jeg tror vi kan komme langt sammen, men det er enda en god stund til.

Utvalgt innlegg
Kom tilbake om en liten stund
Når innlegg er publisert, vil du se dem her.
Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page