top of page

REKRUTTHELG PÅ JERVAN I REGI AV GLÒI ISLANDSHESTFORENING

Etter årsmøtet i Glòi Islandshestforening, bestemte styret at vi måtte begynne å rekruttere barn og unge til klubben. Pr i dag ser vi at snittalderen i klubben er veldig høy. Klubben er avhengig av rekruttering slik at Glòi vil eksistere som en klubb videre i fremtiden. Det er nettopp denne aldersgruppen som er fremtiden, fokuset vårt dette året er ønsket om å satse på rekruttering blant de yngste.

Dermed skal vi i år, legge ekstra vekt på å rekruttere yngre ryttere.

Vi i styret og hovedsak aktivitetskomiteen, bestemte oss for å starte med å arrangere en rekruteringshelg. 16-17 juni arrangerte vi rekrutteringshelg, og den var på Gjervan ved stallanlegget til Ingjald Åm på Jonsvatnet i Trondheim. Da vi la ut invitasjonen, ble vi rett og slett helt overveldet, påmeldingen ble full på under en dag, noen ble stående på venteliste.

Lørdag 16. juni ankom det 13 spente barn på Gjervan. Noen hadde med egen hest, andre fikk låne hest for helgen.

Barna var i alderen 8 til 14 år og kom i hovedsak fra Trondheimsområdet. Den nordligste deltakeren kom fra Steinkjer, og de sørligste fra Tynset. Programmet for dagene var rideundervisning av Hallvard Kjøllmoen Steien, ridetur til Kjerringdalen, lunsj, kvadrilje, taco til middag, stallarbeid, bålkos og felleskap i lavvoleiren der barna overnattet.

Søndag 17. juni startet med frokostfôring av hest, deretter ble det felles frokost, ridetimer for Hallvard, teori om hvordan vi pusser utstyret til hesten i praksis og lunsj. Da foreldrene kom og hentet ungene, ble det fremvisning av kvadrilje og tilslutt hestecatwalk.

Det virket som at deltakerne var veldig fornøyde med helgen, noe vi som var med og arrangerte også kunne si oss enige i.

Når jeg, og Nina Ekle, som er leder i Glòi, så på barna som ble undervist,

ble vi rett og slett litt rørt over å se så mange engasjerte og flinke unger i denne alderen med en glødene hesteinteresse. Vi hadde rett og slett ingen anelse om at det fantes så mange hesteinteresserte unger i dette området. Det er tydelig at en slik helg var ønsket blant foreldre og barn. Da er det ekstra stas å arrangere.

Vi må rette en stor takk til alle som har bidratt til å gjøre denne helgen så bra, og en stor takk til de flotte ungene som deltok. I og med at dette ble en så stor suksess, bestemte Gloi seg allerede nå, for en ny helg.

18 til 19 august 2018 blir det arrangert enda en rekrutthelg. Den blir på Verdal hos Anne Martine Eggen. Kjente og ukjente barn er hjertelig velkommen til en ny rekrutthelg i regi Gloi.

Skrevet av Ingrid Skjervold, på vegne av aktivitetskomiteen i Glòi Islandshestforening.

Utvalgt innlegg
Kom tilbake om en liten stund
Når innlegg er publisert, vil du se dem her.
Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page