top of page

Kurs med Eyjólfur Þorsteinsson

Helga 18.-20.mars hadde Eyjo sitt 5. kurs i Gloi denne vinteren. Kursene har vært populære, og vært fulle hver gang. I løpet av kursene har det vært flere av de samme rytterne, men nye ansikt dukker opp innimellom. Kursene har i løpet av vinteren vært hos An-Magritt Hegstad og Nina Ekle, og dette kurset var på Hegra hos Tore Haugen.

Eyjólfur er fra Island, men har akkurat bosatt seg like utenfor Göteborg. Han er en godt meritert rytter, men viktigst av alt utrolig god pedagogisk instruktør. Han er veldig tålmodig, og overbringer lærdom på en måte som passer uansett om du er ung eller gammel, erfaren eller uerfaren rytter, og uansett hvilken hest du har.

Fredag kveld er det en kjapp gjennomgang av hestene, hvor rytterne først viser selv, og Eyjo prøver etterpå. Han vil da få et inntrykk av hvordan hesten er, og evt. utvikling hvis du har vært med før. Lørdag og søndag er vanlige rideøkter à 45 minutter med instruksjon.

Denne helga hadde vi også tilgang på ovalbanen. Noen deltagere utnyttet seg av dette, og red litt ute, til tross for et trist påskevær.

På kursene har vi felles, varm lunsj, og god tid til en prat rundt matbordet. Lørdag har Eyjo i tillegg litt teori, hvor temaene i løpet av de 5 kursene har vært fra å fortelle om sin historie og sine erfaringer, til gjennomgang av den enkelte kurshesten, og forteller litt om typen hest og type trening, hva og hvorfor man gjør det man jobber med.

Takk for nok et veldig hyggelig og lærerikt kurs! Tekst & bilde: Karen Gilberg

Utvalgt innlegg
Kom tilbake om en liten stund
Når innlegg er publisert, vil du se dem her.
Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page