top of page

Pilegrimsritt til Nidaros 8. mai

Lørdag 30. April startet pilegrimer på turen fra Sundsvall til Nidaros.

Pilegrimsleden er klargjort for hest og kronen på verket var gjennomføring av rittet. Underveis er det gjort avtaler med totalt 28 ulike overnattingssteder som tar i mot hester og ryttere for overnatting og bevertning. I dag, søndag 8. mai på selve frigjøringsdagen, fikk vi anledning til å være med å ri inn til Nidaros. Vi startet på Vikhammer klokken 09.00 presis. Før vi startet ble det sagt noen ord og det bleien høytidelig stemning. I rolig skritt gikk så turen til sentrum av Trondheim. Om Kristiansten Festning, gjennom brolagte bygater og over Bakke Bru. Første stopp var innom Pilegrimsgården der de langvrisfarende fikk utdelt Olavsbrevet. Vi som bare var med på innmarsjen, fikk et Pilegrims brev som bevis på gjennomført etappe. Deretter ble vi tatt imot av Pilegrims presten som ga oss et innblikk i historien til Pilegrimene og vi ble velsignet før vi red inn foran selve Domen. Over 40 konfirmanter og deres familier var samlet der, så det var virkelig folksomt. Hestene oppførte seg eksemplariske hele dagen og viste seg fra din beste side. En flott opplevelse å få lov til å delta på.

Tekst og bilde: Nina Rajala Lund, Signe Elise Johansen Thyholt og Eli Storsand

Utvalgt innlegg
Kom tilbake om en liten stund
Når innlegg er publisert, vil du se dem her.
Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page