top of page

Budalshelg 1. - 2. juli

Gloi inviterer til en sosial og trivelig helg med masse hestehygge hos Karen Gilberg og Dina Lie på gården deres Plassen i Budalen første helga i juli.

Budalen er ei lita fjellbygd helt sør i Sør-Trøndelag, og er den nordlige inngangsporten til Forollhogna nasjonalpark. Forolhogna nasjonalpark er vernet for å bevare en stor og livskraftig villreinstamme, sammen med seterlandskapet i de tilgrensende dalene. Her har vi et flott turterreng rett utenfor døra, med vakkert kulturlandskap, frodig skogsterreng og nærhet til vide høyfjellsområder.

Denne helgen kombinerer vi rideundervisning og heldags ridetur, med felles middag og overnatting på gården. Ridekurset er på lørdag, og rideturen på søndag.

Plassen gård: Vi har en begrenset avl på islandshester, tilsammen 14, og vi venter 3 føll i år. Vi har 40 vinterfora sauer av rasen norsk pelssau. 70 da dyrket grasareal, og nærmere 500 da utmark. Gårdsdrifta er økologisk Debio godkjent. Vi har også høner, sommergris, hund og katt.

Overnatting: I gammelstua fra 1801 har vi 4 sengeplasser av ulik lengde og plass til 2-3 ekstrasenger. For Wc, vann og vaskemulighet er i hovedhus eller vaskerom i fjøset.

I hovedhuset har vi et ekstra soverom, og plass til overnatting på sofabenker.

Vi har også lavvo.

Rideundervisning: Karen underviser i grunnleggende rideferdigheter, tilpasset det nivået du og hesten din er på, og i de temaene dere vil lære mer om. Hun har 10 års erfaring i gangartsridning på konkurransebanen. Hun temmer og trener unghester fra føll til godt skolerte ridehester. Hun rir i fjellet i sommerhalvåret som oppsyn, gjerne med kløvhest, og i sauesankinga. Hun har fokus på godt samspill mellom hest og rytter, og ønsker at hestene skal være gode ridehester, uavhengig av formål.

Karen har gått på hest-og hovslagerlinje på Mære, og arbeidet på flere kjente islandsheststaller: Stugudalshester, Teland hester, hos Stian Pedersen og Camilla Mood Havig.

Mat: Hver tar med seg brødmat, drikke og mellommat til sitt behov. Middag lørdag kveld kjøper vi inn til og evt. forbereder i forkant.

Pris: 1000 kr/pers. Dette inkluderer kve til hesten, overnatting og middag på lørdag. Ta med egen sovepose, tørrmat og for til hesten.

Ankomst: Lørdag 1.juli iflg. oppsatte ridetider. Om noen vil komme fredag er dette også mulig, men avtales på forhånd.

Påmelding: gloi.kurs@gmail.com innen 1.juni 2017. Maks 10 pers, førstemann til mølla.

NB! 15 års aldersgrense Hvis ledig plass, er det mulig å delta på kun en dag, ta kontakt på mail for spørsmål og påmelding.

Utvalgt innlegg
Kom tilbake om en liten stund
Når innlegg er publisert, vil du se dem her.
Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page