top of page

Treningsstevne i Trondheim 24.03.18


Glòi inviterte til påskemorro/treningsstevne på Jonsvatnet hos Ingjald Åm lørdag den 24.03.18. Stevne var for åpent for alle ryttere, uansett nivå og erfaring.

Fotograf for dagen var Nadia Caroline Andersen, stor takk til henne!

Treningsstevne var en fin anledning til å få tilbakemelding på hva som er bra, og hva man kan jobbe videre med. Stevne passet også bra til å miljøtrene hester før en stiller på det første klubbstevne. I alt 26 ekvipasjer fikk prøvd seg i løpet av dagen. Flere hester og mange ryttere hadde det første stevnet sitt. Men også erfarne ryttere hadde stor glede av å teste unge hester i en slik trygg ramme.

 

Stevne startet med et møte/teori for alle ryttere, og for andre som ville høre på, der dommeren gikk gjennom guidelines og forklarte hva man så ser etter, og dømmer etter.

Her er det Ida Sofie og Brimar som viser gangarter før stevnet. Ellen forklarer hva dommeren ser etter hos hest og rytter.

Det ble ikke ridd finaler. Alle fikk dommerkommentarer utlevert personlig fra dommeren, rangering og poengsum ble ikke lest opp.

Det var flott å se hvor utrolig dyktige barnegruppen har blitt. Alle fikk til tølt, trav og til og med galopp! Her er det lagt et godt grunnlag! Vi mistenker at Sofi Nilsson Dybvad har en finger med i spillet for instruksjon av mange ekvipasjer.

Alle som red barneklasse og oppover fikk dommerkommentar og karakter. Men på treningsstevner blir ikke disse offentliggjort. Og når en rir i ridehus er det vanskeligere å vurdere og få til raske gangarter som hurtigtølt og galopp. Derfor ris klubbstevne og andre stevner på ovalbane med større diameter.

Mange barn hadde det første stevnet sitt og ble leiet rundt. For leieklassen blir det ikke gitt noen karakterer. Dommeren gir kommentarer direkte til rytteren. Mange lovende ryttere med utrolig stødig sits!

Både tribunen, kafeen og utearealet ble en flott ramme for å se hverandre ri, treffe kjente, få nye venner og ikke minst bli inspirert til å arbeide videre mot nye mål. Vi sikter etter et par helger for de yngre ryttere i sommer.

 

Rammen på Øvre Gjervan er flott for kurs og treningsstevne. Vi fra styret ønsker å takke Nina og Ingjald Åm for lån av ridehus, hester, stall og kafferommet!

Utvalgt innlegg
Kom tilbake om en liten stund
Når innlegg er publisert, vil du se dem her.
Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page